Praktische informatie


Wachtdienst

Dokter van wacht

Tel: 1733

De wachtdienst is tijdens de week bereikbaar vanaf 19u00 tot 8u00. De wachtdienst is tijdens het weekend bereikbaar vanaf vrijdagavond 19u00 tot maandagochtend 8u00 op de HUISARTSENWACHTPOST: Zottegem, Leeuwerikstraat 14 A.

Apotheek van wacht

De apotheek van wacht in je buurt kan je vinden via de website: www.apotheek.be.


Nieuwe patiënten

Graag steeds ID meebrengen

Aanmelden bij de secretaresse indien aanwezig.

Recente medicatielijst meebrengen bij eerste consultatie.


Medicatie

Voor het bekomen van voorschriften, attesten en formulieren is het noodzakelijk om op consultatie te komen.

Bekijk steeds voorafgaand aan de consultatie welke voorschriften je nog nodig hebt om telefonische aanvraag van medicatie te vermijden.

Je arts mag enkel attesten schrijven die stroken met de waarheid.

Attesten met terugwerkende kracht zijn verboden.

Het afhalen van documenten kan gebeuren aan het secretariaat, bij voorkeur in de voormiddag..


Veiligheidsregels

Wij vragen aan de mensen met verkoudheidsklachten om een mondmasker te dragen.  


Nuttige informatie

Telefoonnummers

Ambulance: 112
Wachtdienst: 1773
Apotheek van wacht: 090.01.05.00
Tandarts van wacht: 090.33.99.69
Antigifcentrum: 070.245.245
Anonieme Alcoholisten: 03.239.14.15
Zelfmoordlijn: 1813


Tarieven

De artsen zijn geconventioneerd, dit betekent dat zij zich houden aan de door het RIZIV vastgelegde tarieven.

Voor alle consultaties en huisbezoeken moet je enkel het remgeld betalen.


GMD

Wat is het GMD?

Jouw huisarts verzamelt alle belangrijke medische gegevens (operaties, chronische ziekten, verslagen van specialisten en andere zorgverstrekkers, gegevens over behandelingen …) in het Globaal Medisch Dossier (GMD).

Wat zijn de voordelen?

Het verzamelen van jouw medische gegevens maakt een betere individuele begeleiding en een beter overleg tussen zorgverstrekkers mogelijk. Dit dossier zorgt ervoor dat jouw huisarts een totaalbeeld heeft van jouw gezondheidstoestand. Zo kan hij/zij beter beoordelen welke onderzoeken nodig of overbodig zijn en of voorgestelde behandelingen niet strijdig zijn met mekaar.

Als je een GMD hebt, krijgt je bovendien tot 30% vermindering op het remgeld (d.i. het bedrag dat je niet terugkrijgt van de mutualiteit) voor een raadpleging of een huisbezoek. Het terugbetalingstarief hangt af van de categorie waartoe je behoort (jonger dan 10 jaar, chronisch zieke, palliatief patiënt,…).

 Raadpleeg je een andere arts?

Indien je een andere huisarts bezoekt dan diegene waarbij je jouw GMD afsloot, kun je van dezelfde rechten genieten indien deze huisartsen samenwerken in een door het Riziv geregistreerde groepering (dit zijn zowel de groepspraktijken als andere samenwerkingsverbanden tussen huisartsen). Specialisten zijn niet verplicht gegevens door te geven aan de huisarts. Wanneer je een andere arts (huisarts of specialist) raadpleegt, vraag dan altijd om nuttige informatie door te geven aan jouw huisarts.

Bij verhuis of wijziging van huisarts kan het dossier, op jouw vraag, doorgegeven worden aan een nieuwe huisarts.


Mijn gezondheid.be

Mijngezondheid is een online portaal, ook wel "Personal Health Viewer" genoemd. Dit portaal geeft je een zicht op jouw gezondheidsgegevens via één enkele toegangspoort. Het gaat om:

  • medische informatie die zorgverleners (huisarts,  artsen in het ziekenhuis, apotheker …) elektronisch bewaren en delen;
  • informatie van jouw ziekenfonds (bijv. over terugbetalingen) en van overheidsinstellingen (bijv. registratie van orgaandonatie);
  • informatie over patiëntenverenigingen via de website van het Vlaams Patiëntenplatform (VPP).

Om gezondheidsgegevens te kunnen uitwisselen tussen zorgverleners is de toestemming van de patiënt nodig. Door het laten inlezen van je identiteitskaart, kan je jouw arts op een veilige manier toestemming geven om informatie met andere hulpverleners digitaal uit te wisselen.

Meer informatie hierover vind je op www.mijngezondheid.belgie.be en www.ehealth.fgov.be


Helena

Naast mijn gezondheid.be is ook Helena een online toegangspoort tot jouw gezondheidsgegevens.

Helena is een persoonlijke digitale brievenbus en archief voor alle medische documenten en gegevens. Dankzij Helena is het mogelijk om op een veilige manier te communiceren met jouw zorgverleners en voorgeschreven artikelen met één klik te reserveren bij de apotheek. Zo verloopt de communicatie met jouw zorgverleners vlotter en efficiënter.

Op helena kan je alle documenten terug vinden die jouw huisarts heeft voorgeschreven, zoals medicatie, aanvragen voor beeldvorming of voorschriften kinesitherapie.

Meer Informatie hierover vind je op: https://nl-info.helena.care/helena-voor-patienten